Wonen

Lekkere verkoeling tijdens de hete zomers: opzetzwembad voor in de tuin!

Een opzetzwembad is een zwembad dat boven de grond staat. Een groot voordeel aan zo’n zwembad is, is dat deze niet vast zit in de grond. Hierdoor kun je het zwembad op verschillende plekken neerzetten. Maar een opzetzwembad heeft nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd naar alle voordelen? In dit artikel lees je alles over een opzetzwembad en de voordelen ervan.

Het opzetten van een opzetzwembad is vrij eenvoudig

Een groot voordeel van een opzetzwembad is dat hij niet zo moeilijk is om in elkaar te zetten. Vaak binnen een half uur is het zwembad helemaal klaar om gevuld te worden. Bij het opzetten van het zwembad is het wel belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Zo is het prettig als het opzetzwembad op een vlakke grond wordt neergezet. Hierdoor kunnen er minder snel gaatjes of scheuren in het zwembad ontstaan.

Wanneer je een oneffen ondergrond hebt, is het handig om een doek of zeil onder het zwembad te leggen dat ervoor zorgt dat het zwembad op een recht vlak komt te staan. Zeker wanneer je in het zwembad staat, voel je of de grond onder je voeten gelijk is. Wanneer dat niet het geval is, is het vaak onprettig om in het zwembad te gaan staan.

Een lekkere verkoeling

Een ander voordeel van een opzetzwembad is dat deze voor lekkere verkoeling zorgt. Zeker nu de zomers steeds warmer worden in Nederland, is het lekker om zo nu en dan eens voor wat afkoeling te zorgen. Een opzetzwembad wordt namelijk nooit warmer dan zijn buitenomgeving. Dit komt doordat het water in het zwembad niet wordt verwarmd door een verwarming, maar door de zon die schijnt. Schijnt de zon feller, zal het water ook warmer worden. Schijnt de zon iets minder fel, zal het water wat minder warm worden.

Ook heeft de temperatuur van het zwembad te maken met de nachttemperatuur. Wanneer het ’s avonds afkoelt, zal het dus ook in het zwembad veel kouder zijn. Wanneer het ‘s avonds niet of minder afkoelt, kan het zwembad zijn temperatuur behouden en de volgende dag verder opwarmen. Hierbij spreek je over een paar graden.

De zomer is voorbij, opruimen die handel!

Daarnaast heeft het opzetzwembad ook als voordeel dat deze gemakkelijk op te ruimen is. Nadat je al het water uit het zwembad hebt laten stromen, kun je het zwembad gemakkelijk uit elkaar halen en opbergen. Doordat het zo gemakkelijke klus is, is het ook veel sneller zo dat je dit klusje tussendoor klaart. Dit zorgt ervoor dat het zwembad niet nog een onnodige tijd blijft staan. Zeker wanneer het weer kouder wordt, is het verstandig om het opzetzwembad op te ruimen. Wanneer het gaat vriezen, kun je niet altijd het gevaar van scheuren voorkomen. Indien je het zwembad op tijd opruimt, zal je hier dus ook geen last van ervaren.

Daarnaast zal het tijdig opruimen van het zwembad ook niet voor onderkoeling kunnen zorgen. Zeker bij de kleinere kinderen is het prettig als ze niet bevroren het zwembad uit komen.