Blog

3 banen in de sector sport

Wil je graag werken in de sector sport? Weet je alleen nog niet wat voor baan je wilt? Lees dan snel verder. In dit artikel lees je over een aantal banen in de sport.

Ga aan de slag als lifeguard

Het werk als lifeguard is zeer belangrijk werk. Je bent immers verantwoordelijk voor het leven van andere mensen. Om deze reden moet je zeer geconcentreerd kunnen werken. Als je snel afgeleid bent is dit werk niets voor jou. Houd er ook rekening mee dat een lifeguard ook andere taken moeten uitvoeren, zoals zwembadonderhoud en zwembadreiniging. Om lifeguard te worden heb je een aantal diploma’s nodig. Ten eerste moet je je zwemdiploma A t/m C hebben behaald. Daarna moet je ten minste reddend zwemmen 1 hebben afgerond. Je moet ook je EHBO diploma halen. Als je deze diploma’s hebt behaald mag je je lifeguard diploma halen. Hiervan zijn er verschillende diploma’s. Zo is er een diploma waarmee je alleen aan de slag kunt gaan bij een zwembad. Als je op het strand lifeguard wilt worden heb je een ander diploma nodig. Ondanks de vele verantwoordelijkheden als lifeguard ontvang je helaas een relatief laag salaris. Gemiddeld verdient een lifeguard op het strand tussen de 1800 en 2600 euro bruto per maand.

Ga werken als personal trainer

Om personal trainer te worden heb je officieel geen diploma nodig. Dit beroep is namelijk geen beschermd beroep. Als je wel een diploma wilt behalen heb je keuze uit diverse diploma’s. Zo kan je kiezen voor de opleiding NASM. Het diploma van NASM wordt overal in de wereld erkend. Dit is dus een goede keuze als je ook in het buitenland wilt werken. Daarnaast heb je nog veel andere keuzes, waaronder veel Nederlandse cursussen. Voor NASM hoef je niet eerst een diploma voor fitnesstrainer te halen. Bij andere cursussen is dit soms wel het geval. Een groot voordeel van werken als personal trainer is dat je het in principe overal kunt doen. Als je buiten mensen traint ben je geen geld kwijt aan het huren van een ruimte. Dit scheelt je veel geld. Hierdoor kan je best veel geld verdienen als personal trainer. 

Administratief medewerker

Sta je liever niet veel op de voorgrond, maar wil je wel werken in de sector sport? Dan kan je werken als administratief medewerker bij een sportvereniging of -club. Een groot voordeel hiervan is dat je vaak gratis of tegen een heel laag tarief kunt sporten. Deze baan is ook ideaal als je in de toekomst wel als sportmedewerker wilt werken. Vaak kun je intern namelijk opleidingen volgen. Dit is dus een goede start als je zonder diploma wilt werken in de sport.

Natuurlijk zijn er nog veel meer opties. Zo kan je bijvoorbeeld als sportmedewerker werken op de buitenschoolse opvang, trainer zijn van diverse sporten en werken als zwemleidster.