Wonen

Alles over de juiste waterontharder

Voor veel mensen is het belangrijk om hun sanitair en keukenapparatuur goed schoon en netjes te houden. Toch komt het bij deze onderdelen vaak voor dat er een kalkaanslag ontstaat. Hiervoor kun je bijvoorbeeld denken aan het ontstaan van kalkaanslag op de douchekop, aan de douchekraan of in de waterkoker. Je kunt hier dan keer op keer mee aan de slag gaan om de kalkaanslag te verwijderen, maar er is ook een eenvoudigere oplossing. Je kunt een waterontharder aanschaffen om deze schoonmaakklus een stuk gemakkelijker te maken.

Waterontharder

Door het gebruiken van een waterontharder wordt kalk uit het water gehaald. Hierdoor blijft er zacht water over. Een waterontharder is niet iets dat je zomaar aanschaft, het moet namelijk echt ergens geplaatst worden. Veel mensen kiezen ervoor om een waterontharder in een kleine ruimte te plaatsen, zoals in de meterkast of in een droge kruipruimte. Zo is de waterontharder uit het zicht. Om dit allemaal gemakkelijker te maken, heeft Boshuis een modulair ontwerp van een waterontharder ontwikkeld waardoor deze eenvoudig geïnstalleerd kan worden. Bovendien is deze ook stapelbaar. De modulaire waterontharders zijn er in twee uitvoeringen. Voorafgaand wordt er rekening gehouden met het huidige en toekomstige waterverbruik om de juiste keuze te maken voor de best passende waterontharder.

Hoe het werkt

Als je eenmaal een waterontharder in huis hebt, stroomt het hard water door het filter van de waterontharder. Bepaalde stoffen hierin worden uitgewisseld voor natriumionen. Simpelweg is het gevolg hiervan dat het water is onthard en je dus zacht water hebt. Op het moment dat het filter verzadigd is, begint het besturingssysteem met schoonspoelen. Het spoelwater wordt samen met de kalk afgevoerd naar de riolering. Hieruit wordt dus duidelijk dat de waterontharder het werk om kalk te verwijderen van je overneemt. Het is een gemakkelijke manier om kalk te verwijderen, zonder dat je er zelf heel veel voor hoeft te doen. Het kan best een investering zijn, maar dit kan het zeker waard zijn, vooral op het moment dat je veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken van je sanitair en huishoudapparaten. 

De aanbieder

Op Boshuis.nl kun je terecht voor meer informatie op het gebied van waterontharders en kun je ook meer leren over het bedrijf. De medewerkers van Boshuis staan voor je klaar om je te helpen bij de vragen die je hebt over waterontharders. Ze zijn specialisten in waterbehandeling, waardoor ze ook advies kunnen geven over andere wateroplossingen. Bij Boshuis kun je namelijk niet alleen terecht voor een waterontharder, maar het bedrijf beschikt ook over waterfilters en drukverhogers. Er is dus voldoende kennis om de vragen te beantwoorden waardoor jij weet dat je de beste keuze maakt als het aankomt op wateroplossingen.