Wonen

Het keukentrapje, een must in ieder huis

Een keukentrapje is een bijna onmisbare hulp in elk huishouden. Niet alleen voor in de keuken, maar bijvoorbeeld ook in de badkamer of de garage. Je kunt het trapje voor allerlei klussen in en om het huis gebruiken. En zelfs als decoratie misstaat een trapje niet. Je kunt een trapje ook gebruiken als staander voor planten en bloemen. In dit artikel gaan we in op de toepassingsmogelijkheden van een klein trapje en waarom een houten trap zo fijn is om te gebruiken. 

Voordelen houten trapje

De voordelen van een houten keukentrapje zijn dat ze licht zijn in gewicht en makkelijk te verplaatsen. Ze zijn in meerdere maten te verkrijgen en daarmee geschikt voor allerlei klusjes. Door het trapje in te klappen is het makkelijk op te bergen. Het hout is geschikt voor zowel gebruik binnenshuis als buitenshuis. Houten trappen zijn duurzaam en gaan jarenlang mee. Soms wel meerdere generaties. Jij herinnert je vast nog wel het trapje dat je Oma had of je ouders gebruikten. 

Toepassingen trapje

Met een keukentrapje haal je een multifunctionele hulp in huis die je kunt gebruiken voor allerlei doeleinden. Van een opstapje om de hoogste ramen te lappen tot een plek om je emmer op neer te zetten tijdens het poetsen. Je kunt er een decoratiestuk van maken en zelfs als kruk gebruiken als je onverwachts veel bezoek krijgt. Het komt van pas in de badkamer als je kleintje wil tandjes poetsen en op de slaapkamer kun je er een kledingstandaard van maken.

Keukentrapje

Zoals de naam al zegt is het trapje ooit bedacht als hulp in de keuken om makkelijk bij de hoogste keukenkastjes te komen. Ook voor kinderen is een trapje in de keuken handig als ze nog te klein zijn om bij de kraan te komen en als ze jou willen helpen met koken.

Trapje voor in de badkamer

In de badkamer komt een keukentrapje van pas bij allerlei dingen. Je kunt er een rekje van maken om dingen op te stallen of het als handdoekrek gebruiken. Daarnaast heb je als je kleine kinderen hebt vaak een opstapje nodig om je kinderen goed bij de wastafel te laten staan tijdens het tandenpoetsen. Zelfs als je last van je rug hebt kan het trapje je helpen bij het douchen zodat je even kunt steunen. Zorg dan wel dat je een model hebt dat tegen water kan en bewerkt is.

Keukentrapje als klustrap

Als klustrap zijn de mogelijkheden eindeloos. Het plafond afnemen met een plumeau, spinnen raggen op grote hoogte weghalen, ook de bovenste planken van je kasten leeghalen en schoonmaken, Lampen vervangen, ramen lappen en ga zo maar door. Vul zelf maar aan waar jij een trapje allemaal voor gebruikt. Na gebruik kun je het makkelijk opbergen en neemt het geen ruimte in beslag.

Decoratietrap

Als decoratie is een keukentrapje een klein pareltje dat vaak vergeten wordt. Je kunt het gebruiken als trap ladder, als bijzettafel, als decoratiestuk voor mooie herinneringen van vakanties en zoals al eerder genoemd een plantenrek. Koop verschillende potten en planten en maak een groen hoek van je trap.