Wonen

Welke fauteuils moet ik kiezen?

Wist je dat er allerlei verschillende fauteuils zijn met allemaal specifieke voordelen? De ene stoel is de andere niet. Er zijn modellen om heerlijk in te relaxen bijvoorbeeld. Heerlijk om een boek in te lezen of lekker een dutje te doen. Dan zijn er modellen waaruit je makkelijk kunt opstaan, wat heel fijn is als je wat minder mobiel bent. Met een draaimodel kun je alle kanten opdraaien wat handig is als je soms tv wilt kijken en soms je wilt omdraaien om een gesprek te voeren. We vertellen je in dit artikel alles over de verschillende soorten luie stoelen die er zijn en wat je van ze kunt verwachten.

Sta-op stoel

Wist je dat er fauteuils zijn die je helpen met opstaan? Die bestaan echt en ze heten een sta-op stoel. De stoel gaat met je omhoog als je gaat staan en helpt jou zo om makkelijk uit de stoel te komen. En krijg je nu het beeld van een suffe senioren stoel? Dan mag je dat plaatje vervangen. Ook een sta-op fauteuil is verkrijgbaar in allerlei stijlen van klassiek tot modern en design. Je kunt de stoelen aanpassen aan de rest van je meubilair of juist een heel ander model kiezen. En dat geldt ook voor de uitvoeringen van de stof. Kies je voor een bijpassende kleur of juist een contrasterende kleur? 

Vaste fauteuils

Vaste fauteuils zijn de modellen die gewoon zijn zoals ze zijn. Ze bewegen niet maar zijn gewoon heerlijke comfortabele stoelen om in te zitten. Je kunt ze alleen in een ruimte zetten om te relaxen of ze bij een bankstel plaatsen om de inrichting van de kamer compleet te maken. Ook hier zijn er heel veel modellen en varianten mogelijk. Als je de ruimte hebt dan is het fijn om in elke kamer een luie stoel te zetten zodat je altijd een rustplek hebt in elke ruimte. Een vast model kan ook erg handig als voedingsstoel in een babykamer.

Relaxstoel 

Wil je echt onderuit zakken? Met relax fauteuils kun je dat. Het zijn de modellen waarvan de rugleuning te verstellen is en waar je heerlijk in kunt wegzakken. Bij sommige modellen kan het voeteneind omhoog geschoven worden zodat ook je benen kunnen relaxen. Je hebt er die met de hand verstelbaar zijn en modellen die elektrisch te bedienen zijn. Deze stoelen worden vaak senioren stoelen genoemd. Maar de prachtige eigentijdse modellen zijn voor elke leeftijd geschikt en verdienen het om gezien te worden.

Draaifauteuils

De laatste variant die we bespreken zijn de fauteuils die kunnen draaien. Het kan heerlijk zijn om een beetje te draaien op een stoel terwijl je even een rustmoment hebt. Dat is natuurlijk niet de enige functie van de draaistoel. De stoel kan met de hele ruimte meedraaien zodat je niks meer van een gesprek hoeft te missen of je juist goed kunt installeren voor de tv. Je vindt steeds meer prachtige modellen die rond kunnen draaien. Ze zijn een lust voor het oog en heerlijk om in te zitten.